Urządzenia i Akcesoria
Rozeta pizzowa do odrywania
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 porcje
Składniki
Ciasto
-
250 g mąki pszennej
-
130 g wody
-
1 łyżeczka suchych drożdży, (patrz wskazówka)10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
25 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
¾ łyżeczki soli
-
1 szczypta cukru
Nadzienie
-
60 cebula przekrojona na pół
-
½ - 1 ząbek czosnku
-
10 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
85 g szynki gotowanej pokrojonej na kawałki
-
85 g sera gouda pokrojonego na kawałki
-
45 g koncentratu pomidorowego
-
¼ łyżeczki cukru
-
¾ łyżeczki bazylii, suszonej
-
¼ łyżeczki soli
-
1 szczyptę pieprzu czarnego, mielonego
-
mąka pszenna do oprószenia
-
1 żółtko
-
2 łyżki mleka
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1003.9 mg
Białko
17.7 g
Kalorie
1834.7 kJ /
438.5 kcal
Tłuszcz
17.3 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
6.1 g
Węglowodany
53.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SYLWESTER
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chlebek-choinka do odrywania
2 godz. 10 min
Wytrawne bułeczki-kwiatki
2 godz. 10 min
Imprezowa gwiazda z pesto
2 godz. 30 min
Paluchy z ciasta francuskiego z nadzieniem
40 min
Imprezowy pierścień z szynką i serem
2 godz.
Małpi chlebek à la pizza
1 godz. 50 min
Hot-dogowe muffiny
2 godz.
Wytrawne „róże” z nadzieniem brokułowym
2 godz. 30 min
Chlebek hot dog do odrywania
1 godz. 30 min
Pizza „słońce”
1 godz. 45 min
Paluszki serowo-szynkowe
1 godz. 15 min
Muffiny pizzowe z kurczakiem z rosołu i kukurydzą
1 godz. 50 min