Imprezowy pierścień z szynką i serem

Imprezowy pierścień z szynką i serem

4.9 1.2K ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz.
8 porcji

Składniki

Imprezowy pierścień z szynką i serem
  • sera mozzarella twardego, pokrojonego na kawałki
    100 g
  • mleka plus dodatkowo 2 łyżki
    140 g
  • cukru
    20 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    15 g
    1 ½ łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
    320 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    50 g
  • jajka
    2
  • soli
    1 łyżeczka
  • czerwonej papryki, konserwowej pokrojonej na kawałki
    100 g
  • papryczek chili jalapeño, marynowanych w plastrach, odsączonych (patrz wariant)
    2 łyżki
  • szynki gotowanej (ok. 150 g), złożonych na pół
    6 - 8 plastrów
  • liści bazylii, świeżych
    10 - 12
  • szynki szwarcwaldzkiej (ok. 80 g)
    8 plastrów
  • sera ementaler przekrojonych na pół (ok. 100 g)
    5 - 6 plastrów
Sos ranczerski
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    5 gałązek
  • koperku, świeżego tylko liście
    5 gałązek
  • szczypiorku, świeżego posiekanego
    2 łyżki
  • majonezu
    100 g
  • jogurtu naturalnego
    100 g
  • cebuli suszonej, mielonej
    1 łyżeczka
  • czosnku, granulowanego
    ½ łyżeczki
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 517.5 kcal / 2165.2 kJ
Białko 23.9 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 40.1 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Sód 1201.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...