Imprezowy pierścień z szynką i serem
TM6 TM5

Imprezowy pierścień z szynką i serem

4.9 (556 ocen)

Składniki

Imprezowy pierścień z szynką i serem

  • 100 g sera mozzarella, twardego, pokrojonego na kawałki
  • 140 g mleka, plus dodatkowo 2 łyżki
  • 20 g cukru
  • 15 g drożdży świeżych, pokruszonych
    lub 1 ½ łyżeczki suchych drożdży (patrz wskazówka)
  • 320 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 50 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka soli
  • 100 g czerwonej papryki, konserwowej, pokrojonej na kawałki
  • 2 łyżki papryczek chili jalapeño, marynowanych, w plastrach, odsączonych (patrz wariant)
  • 6 - 8 plastrów szynki gotowanej (ok. 150 g), złożonych na pół
  • 10 - 12 liści bazylii, świeżych
  • 8 plastrów szynki szwarcwaldzkiej (ok. 80 g)
  • 5 - 6 plastrów sera ementaler, przekrojonych na pół (ok. 100 g)

Sos ranczerski

  • 5 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 5 gałązek koperku, świeżego, tylko liście
  • 2 łyżki szczypiorku, świeżego, posiekanego
  • 100 g majonezu
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka cebuli suszonej, mielonej
  • ½ łyżeczki czosnku, granulowanego
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2165.2 kJ / 517.5 kcal
Białko
23.9 g
Węglowodany
40.1 g
Tłuszcz
29 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Błonnik
2.5 g
Sód
1201.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 100 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy