Wieniec pszenno-orkiszowy z camembertem

Wieniec pszenno-orkiszowy z camembertem

4.8 537 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
8 porcji

Składniki

  • mleka
    220 g
  • cukru
    20 - 30 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    100 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    30 g
  • mąki pszennej typ 500, plus dodatkowa ilość do oprószenia
    300 g
  • białej mąki orkiszowej typ 500-800
    250 g
  • jajka plus 1 roztrzepane do posmarowania wieńca
    2
  • soli
    2 łyżeczki
  • sera camembert (Ø ok. 10-11 cm, patrz wskazówka)
    1 opakowanie
  • tymianku, suszonego
    1 łyżeczka
    1 - 2 gałązki tymianku, świeżego, tylko liście

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 483.3 kcal / 2023 kJ
Białko 18.8 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 55 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Sód 818 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...