Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g mleka
- 20 - 30 g cukru
- 100 g masła, pokrojonego na kawałki
- 30 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 300 g mąki pszennej, typ 500, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 250 g białej mąki orkiszowej, typ 500-800
- 2 jajka, plus 1 roztrzepane do posmarowania wieńca
- 2 łyżeczki soli
- 1 opakowanie sera camembert (Ø ok. 10-11 cm, patrz wskazówka)
-
1
łyżeczka tymianku, suszonego
lub 1 - 2 gałązki tymianku, świeżego, tylko liście
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2023 kJ / 483.3 kcal
- Białko
- 18.8 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 818 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wieniec z halloumi i rozmarynem
1hod. 50min
Wytrawne ślimaczki drożdżowe na patyku
1hod. 50min
Precle nadziewane serem, salami i jalapeño
2 godz. 15 min
Chlebek do odrywania z serem
1hod. 50min
Chlebek-choinka do odrywania
2 godz. 10 min
Odrywany chlebek z nadzieniem słonecznikowo-ziołowym i czosnkiem
2 godz.
Chlebki z grilla
1 godz. 35 min
Hot dogi kibica
1hod. 50min
Pizza „słońce”
1 Std. 45 Min
Pomidorowy chlebek do odrywania
1hod. 50min
Ślimaki na przerwę
2 godz. 15 min
Chleb z ziołami
1h 10min