Chleb z ziołami

4.9 24.6K oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
20 kawałków

Składniki

Masło z ziołami
  • cebuli przekrojonej na pół
    60 - 80 g
  • ząbek czosnku
    1
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    10 g
  • bazylii, świeżej tylko liście
    10 g
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
    60 g
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
Ciasto
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    600 g
  • wody letniej (patrz wskazówka)
    300 g
  • świeżych drożdży pokruszonych
    40 g
  • cukru
    ½ łyżeczki
  • soli
    1 ½ - 2 łyżeczki
  • oleju rzepakowego
    50 g
  • masło ilość do natłuszczenia tortownicy

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 161.6 kcal / 676.3 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 5.4 g
Węglowodany 24.2 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 293.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...