Urządzenia i Akcesoria
Chleb z ziołami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
20 kawałków
Składniki
Masło z ziołami
-
cebuli przekrojonej na pół60 - 80 g
-
ząbek czosnku1
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g
-
bazylii, świeżej tylko liście10 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki60 g
-
soli½ - 1 łyżeczka
Ciasto
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu600 g
-
wody letniej (patrz wskazówka)300 g
-
świeżych drożdży pokruszonych40 g
-
cukru½ łyżeczki
-
soli1 ½ - 2 łyżeczki
-
oleju rzepakowego50 g
-
masło ilość do natłuszczenia tortownicy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
161.6 kcal /
676.3 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
5.4 g
Węglowodany
24.2 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Sód
293.7 mg