Urządzenia i Akcesoria
Paluchy serowe ze słonecznikiem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
30 sztuk
Składniki
-
230 g sera ementaler pokrojonego na kawałki
-
600 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
75 g oleju arachidowego75 g oleju
-
300 g wody
-
3 łyżeczki suchych drożdży
-
2 szczypty cukru
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 ½ łyżki ziół prowansalskich, suszonych1 ½ łyżki ziół włoskich, mieszanych, suszonych
-
ziarna słonecznika do posypania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
122.7 mg
Białko
4.3 g
Kalorie
523.4 kJ /
125.1 kcal
Tłuszcz
4.9 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
15.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEKĄSKI
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Paluszki z serem i ziołami
40 min
Szybkie paluchy drożdżowe
35 min
Odrywany chlebek z nadzieniem słonecznikowo-ziołowym i czosnkiem
2 godz.
Grissini - paluchy chlebowe
3 godz.
Ziołowe bułeczki z pasztetem
1 godz. 10 min
Chipsy z rozmarynem i tymiankiem
2 godz.
Paluszki serowo-szynkowe
1 godz. 15 min
Paluchy z serem gruyère i oliwkami (Olivettes)
1 godz. 40 min
Chlebki z serem feta i koperkiem
1 godz. 30 min
Włoskie paluszki pełnoziarniste
1 godz. 30 min
Paluchy drożdżowe z czarnuszką i sezamem
1 godz. 40 min
Proziaki z masłem czosnkowym
25 min