Urządzenia i Akcesoria
Paluchy z boczkiem i cebulą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
16 sztuk
Składniki
-
300 g piwa (np. pszenicznego)
-
40 g drożdży świeżych pokruszonych
-
10 g cukru
-
550 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750
-
1 łyżeczka soli
-
150 g prażonej cebulki, gotowej
-
1 łyżeczka pieprzu cayenne, mielonego
-
1 łyżeczka rozmarynu, suszonego
-
2 krople sosu Worcestershire
-
16 plastrów chudego boczku, wędzonego, w plastrach
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
6 g
Kalorie
923 kJ /
220 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
4.8 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rozeta pizzowa do odrywania
1 godz. 45 min
Małpi chlebek à la pizza
1 godz. 50 min
Wytrawne ślimaczki drożdżowe na patyku
1 godz. 50 min
Grissini - paluchy chlebowe
3 godz.
Minicalzone
2 godz. 5 min
Roladki mięsne w cieście filo z sosem chili
1 godz. 25 min
Paluszki serowo-szynkowe
1 godz. 15 min
Focaccia z kiełbasą
2 godz.
Minicalzone z cukinią i suszonymi pomidorami
2 godz. 5 min
Bułeczki z chorizo i boczkiem
3 godz.
Paluchy serowe ze słonecznikiem
30 min
Pizzowe ślimaczki z kurczakiem BBQ
2 godz. 20 min