
Urządzenia i Akcesoria
Paluchy z boczkiem i cebulą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
16 sztuk
Składniki
-
piwa (np. pszenicznego)300 g
-
drożdży świeżych pokruszonych40 g
-
cukru10 g
-
mąki pszennej chlebowej typu 650-750550 g
-
soli1 łyżeczka
-
prażonej cebulki, gotowej150 g
-
pieprzu cayenne, mielonego1 łyżeczka
-
rozmarynu, suszonego1 łyżeczka
-
sosu Worcestershire2 krople
-
chudego boczku, wędzonego, w plastrach16 plastrów
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
220 kcal /
923 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
29 g
Błonnik
4.8 g