
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g piwa (np. pszenicznego)
- 40 g drożdży świeżych pokruszonych
- 10 g cukru
- 550 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750
- 1 łyżeczka soli
- 150 g prażonej cebulki, gotowej
- 1 łyżeczka pieprzu cayenne, mielonego
- 1 łyżeczka rozmarynu, suszonego
- 2 krople sosu Worcestershire
- 16 plastrów chudego boczku, wędzonego, w plastrach
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 220 kcal / 923 kJ
- Białko
- 6 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Węglowodany
- 29 g
- Błonnik
- 4.8 g
Alternatywne przepisy
Wieniec pszenno-orkiszowy z camembertem
1 godz. 50 min
Wytrawne ślimaczki drożdżowe na patyku
1 godz. 50 min
Odrywany chlebek z nadzieniem słonecznikowo-ziołowym i czosnkiem
2 godz.
Mini tarty z porem
1 godz.
Minicalzone
2 godz. 5 min
Paluszki serowo-szynkowe
1 godz. 15 min
Focaccia z kiełbasą
2 godz.
Bułeczki z chorizo i boczkiem
3 godz.
Pizzowe ślimaczki z kurczakiem BBQ
2 godz. 20 min
Precle nadziewane serem, salami i jalapeño
2 godz. 15 min
Pizza „słońce”
1 godz. 45 min
Chaczapuri adżarskie
1 godz. 45 min