Urządzenia i Akcesoria
Paluchy z boczkiem i cebulą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
16 sztuk
Składniki
-
300 g piwa (np. pszenicznego)
-
40 g drożdży świeżych pokruszonych
-
10 g cukru
-
550 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750
-
1 łyżeczka soli
-
150 g prażonej cebulki, gotowej
-
1 łyżeczka pieprzu cayenne, mielonego
-
1 łyżeczka rozmarynu, suszonego
-
2 krople sosu Worcestershire
-
16 plastrów chudego boczku, wędzonego, w plastrach
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
6 g
Kalorie
923 kJ /
220 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
4.8 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Małpi chlebek à la pizza
1h 50min
Chlebek hot dog do odrywania
1h 30min
Rogaliki à la pizza
1h 5min
Wytrawne ślimaczki drożdżowe na patyku
1h 50min
Pomidorowy chlebek do odrywania
1h 50min
Ziołowe bułeczki z pasztetem
1h 10min
Pieczone pierożki z szynką
2h 30min
Minicalzone
2h 5min
Bułeczki z chorizo i boczkiem
3h
Precle nadziewane serem, salami i jalapeño
2h 15min
Paluchy z serem gruyère i oliwkami (Olivettes)
1h 40min
Pizza „słońce”
1h 45min