Paluchy z boczkiem i cebulą

Paluchy z boczkiem i cebulą

4.6 314 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
16 sztuk

Składniki

  • piwa (np. pszenicznego)
    300 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    40 g
  • cukru
    10 g
  • mąki pszennej chlebowej typu 650-750
    550 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • prażonej cebulki, gotowej
    150 g
  • pieprzu cayenne, mielonego
    1 łyżeczka
  • rozmarynu, suszonego
    1 łyżeczka
  • sosu Worcestershire
    2 krople
  • chudego boczku, wędzonego, w plastrach
    16 plastrów

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 220 kcal / 923 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 29 g
Błonnik 4.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...