![Chlebki z serem feta i koperkiem Chlebki z serem feta i koperkiem](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/168638.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g koperku, świeżego
- 1 ząbek czosnku
- 230 g wody
- 60 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia blachy
- 2 łyżeczki suchych drożdży (8 g)
- 350 g mąki chlebowej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 200 g sera typu feta, pokrojonego na kawałki
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1491 kJ / 356 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasteczka z cebulą i kminkiem
50 Min
Minichlebki z kminkiem
1 Std. 30 Min
Aromatyczne bułeczki zakochanych
2h 10 min
Bułeczki z dymką
3h 20min
Paszteciki z serem owczym
2h 50 min
Kibiny z ziemniakami i serem cheddar
1 Std. 45 Min
Ciasteczka czosnkowe
50 Min
Cebulaki
1h 5min
Ziemniaczane podpłomyki
13h
Placek nadziewany mozzarellą
1h 5min
Aromatyczny chlebek z kminkiem i sezamem
2h 40 min
Chlebki śródziemnomorskie
1h 5min