
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g koperku, świeżego
- 1 ząbek czosnku
- 230 g wody
- 60 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia blachy
- 2 łyżeczki suchych drożdży (8 g)
- 350 g mąki chlebowej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 200 g sera typu feta, pokrojonego na kawałki
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1491 kJ / 356 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chlebki śródziemnomorskie
1 godz. 5 min
Bułki maślane
1 godz. 20 min
Podpłomyki z masłem ziołowym
40 min
Placek nadziewany mozzarellą
1 godz. 5 min
Bułeczki jogurtowe
1 godz.
Podpłomyk cztery sery
55 min
Bułeczki z chorizo i boczkiem
3 godz.
Ciasteczka z cebulą i kminkiem
50 min
Ziemniaczane podpłomyki
13 godz.
Paszteciki z serem owczym
2 godz. 50 min
Libańskie chlebki z zatarem i sałatką z kaszy pęczak
2 godz. 20 min
Drożdżowy chlebek oliwny (Pompes à l'huile)
3 godz.