
Urządzenia i Akcesoria
Gazpacho - hiszpański chłodnik
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
2 porcje
Składniki
Warzywna posypka
-
5 g liści natki pietruszki, świeżych
-
20 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
30 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
-
30 g ogórka zielonego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
Zupa
-
1 ½ kromki chleba bez skórki, pokrojonej na kawałki
-
½ ząbka czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
5 - 15 g czerwonego octu winnego
-
250 g pomidorów dojrzałych, przekrojonych na pół
-
70 g ogórka zielonego, pokrojonego na kawałki
-
60 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
-
25 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
30 g soku pomarańczowego
-
½ łyżeczka soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
210 kcal /
880.3 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
26 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Sód
603 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CHŁODNIKI
9 Przepisów
Polska
Polska