Urządzenia i Akcesoria
Staropolskie tłuczeńce wigilijne
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
18 sztuk
Składniki
-
75 g mąki żytniej razowej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
50 g wody
-
75 g migdałów, blanszowanych
-
40 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
-
140 g miodu
-
1 łyżeczka korzenna przyprawa do piernika
-
gorąca woda do namaczania łyżki
-
6 andrutów okrągłych (oblatów)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
7.8 mg
Białko
1.4 g
Kalorie
335.8 kJ /
80.3 kcal
Tłuszcz
2.3 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
14.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kulebiak drożdżowy z kapustą i grzybami
2 godz. 30 min
Kutia
24 godz. 50 min
Drożdżowa choinka z pesto
2 godz. 20 min
Indyk à la Wellington z sosem grzybowym
1 godz. 40 min
Piernik świąteczny
99 godz. 30 min
Makaron z marchewki w sosie jogurtowo-pomarańczowym
10 min
Herbatniki Domino
2 godz. 20 min
Klasyczny nugat
3 godz. 30 min
Ciasto orzechowo-kawowe z Varomy
1 godz.
Piernikowy pudding chia
3 godz. 10 min
Ciasteczka owsiane z żurawiną i pestkami dyni
50 min
Zupa brokułowa z prażonymi migdałami
25 min