Urządzenia i Akcesoria
Zupa grzybowa z dorszem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
20 g grzybów, suszonych np. borowików
-
250 g gorącej wody
-
2 kawałki polędwicy z dorsza, bez skóry (80-100 g każdy)
-
sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
-
1 ząbek czosnku
-
¾ łyżeczki soli
-
¾ łyżeczki majeranku, suszonego
-
15 g oleju
-
40 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
30 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
30 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
20 g pora pokrojonego w 1-2 cm plastry
-
15 g masła
-
100 g ziemniaków pokrojonych w 1,5-2 cm kostkę
-
350 g wody
-
½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 ziarna ziela angielskiego
-
1 liść laurowy, suszony
-
50 g soku z kiszonej kapusty
-
1 łyżeczka koperku, świeżego posiekanego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1344 mg
Białko
22 g
Kalorie
1156 kJ /
276 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ryba w stylu Veracruz
45min
Aljotta (maltańska zupa rybna)
45min
Sałatka ze spiralizowanych jabłek z cytrusowym dressingiem (TM6, TM7)
15min
Węgierska zupa rybna (Halászlé)
55min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM5)
25min
Sałatka ze spiralizowanych buraków i rzodkiewki z cytrusami (TM6, TM7)
20min
Dorady i ziemniaki gotowane na parze
35min
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM7, TM6)
1h
Chłodnik z rzodkiewką i kalarepą
10min
Sałatka z rumienionymi krewetkami i krojonymi warzywami (TM6)
30min
Chłodnik z tartymi warzywami (TM6, TM7)
1h 15min
Węgierska zupa grzybowa
45min