Pomidorowe arancini z ciągnącą się mozzarellą

Pomidorowe arancini z ciągnącą się mozzarellą

5.0 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
10 sztuk

Składniki

  • 1200 g wody
  • 10 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia dłoni i głębokiego smażenia
  • 1 ¼ łyżeczki soli
  • 85 g ryżu białego
  • 40 g suszonych pomidorów w oleju, odsączonych
  • 25 g koncentratu pomidorowego
  • 1 ½ jajka roztrzepanego
  • 25 g bułki tartej
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • 12 liści bazylii, świeżych
  • 10 kulek mozzarelli mini odsączonych z zalewy
  • mąka pszenna ilość do panierowania
  • panierka panko ilość do panierowania
    bułka tarta, ilość do panierowania

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 154.3 kcal / 645.7 kJ
Białko 8.7 g
Tłuszcz 8.2 g
Węglowodany 11.8 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 4.1 g
Sód 511.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...