Urządzenia i Akcesoria
Pomidorowe arancini z ciągnącą się mozzarellą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
10 sztuk
Składniki
-
1200 g wody
-
10 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia dłoni i głębokiego smażenia
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
85 g ryżu białego
-
40 g suszonych pomidorów w oleju, odsączonych
-
25 g koncentratu pomidorowego
-
1 ½ jajka roztrzepanego
-
25 g bułki tartej
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
12 liści bazylii, świeżych
-
10 kulek mozzarelli mini odsączonych z zalewy
-
mąka pszenna ilość do panierowania
-
bułka tarta, ilość do panierowaniapanierka panko ilość do panierowania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
511.6 mg
Białko
8.7 g
Kalorie
645.7 kJ /
154.3 kcal
Tłuszcz
8.2 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Węglowodany
11.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GOTUJ Z DIEGO
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Gulasz pieczarkowy z knedlami z czerstwego pieczywa
50 min
Wrapy z warzywami i sosem ziołowym (TM5)
45 min
Cukiniowe kąski z parmezanem
40 min
Sałatka z pieczonych ziemniaków i papryki (TM6, TM7)
40 min
Podpłomyk z szynką (Flammkuchen)
1 godz. 15 min
Imprezowe kąski preclowe
1 godz. 20 min
Tacos z trzema nadzieniami (z kurczaka, z krewetek i wegańskie z czerwonej fasoli) i sosem tahini
1 godz.
Pomidorowe kulki ryżowe
40 min
Nachos zapiekane z warzywami i serem
1 godz. 30 min
Burgery z komosy ryżowej z żółtym ketchupem
2 godz.
Indyjskie racuszki cebulowe (bhaji) z dipem kolendrowym (TM6, TM7)
35 min