
Urządzenia i Akcesoria
Pomidorowe arancini z ciągnącą się mozzarellą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
10 sztuk
Składniki
-
1200 g wody
-
10 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia dłoni i głębokiego smażenia
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
85 g ryżu białego
-
40 g suszonych pomidorów w oleju, odsączonych
-
25 g koncentratu pomidorowego
-
1 ½ jajka roztrzepanego
-
25 g bułki tartej
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
12 liści bazylii, świeżych
-
10 kulek mozzarelli mini odsączonych z zalewy
-
mąka pszenna ilość do panierowania
-
panierka panko ilość do panierowania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
154.3 kcal /
645.7 kJ
Białko
8.7 g
Tłuszcz
8.2 g
Węglowodany
11.8 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Sód
511.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GOTUJ Z DIEGO
12 Przepisów
Polska
Polska