Urządzenia i Akcesoria
Kremowe purée z cheddarem i krewetki z chili
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
2 porcje
Składniki
Kremowe purée z cheddarem i suszonymi pomidorami
-
20 g sera cheddar pokrojonego na 3 cm kawałki
-
40 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
-
400 g ziemniaków, mączystych pokrojonych w 5 mm plastry (patrz wskazówka)
-
¼ łyżeczki soli
-
180 g mleka
Krewetki z chili
-
1 ząbek czosnku
-
¼ - ½ czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
20 g oliwy z oliwek
-
200 - 230 g krewetek surowych, obranych (patrz wskazówka)
-
1 szczypta soli
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji
-
suszone płatki chili do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1145.4 mg
Białko
27.2 g
Kalorie
1981.5 kJ /
473.6 kcal
Tłuszcz
18.3 g
Błonnik
7 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Węglowodany
53.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GOTUJ Z DIEGO
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ryba w piwnym cieście
30 min
Zupa rybna z krewetkami i małżami
50 min
Krewetki w sosie maślanym
25 min
Wolno gotowane kalmary z chorizo w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 30 min
Krewetki zapiekane w sosie śmietanowym
45 min
Makaron udon z krewetkami
30 min
Krewetki arrabiata z makaronem z cukinii
40 min
Gnocchi z krewetkami w ziołowym sosie
30 min
Curry z krewetkami, cukinią i ananasem
35 min
Saganaki z krewetkami i fetą
35 min
Ryba po tajsku w mleczku kokosowym z ryżem
35 min
Makaron z krewetkami i szpinakiem
50 min