Jajka po benedyktyńsku z sosem holenderskim i wędzonym łososiem

Jajka po benedyktyńsku z sosem holenderskim i wędzonym łososiem

4.1 13 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji

Składniki

Sos holenderski
  • 240 g masła pokrojonego na kawałki
Jajka po benedyktyńsku
  • 1745 g wody
  • 1 ½ - 2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 3 żółtka
  • 2 szczypta soli
  • 2 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 6 jajek rozmiar L
  • 50 g octu (patrz wskazówka)
  • 3 bułeczki English Muffins
    3 bułki, np. kajzerki
  • 6 - 10 plastrów wędzonego łososia (120-150 g)
  • szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 540 mg
Białko 15 g
Kalorie 1110 kJ / 265 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...