Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- oliwa z oliwek, do natłuszczenia
- 4 jajka
- sól, do oprószenia
- pieprz czarny, mielony, do oprószenia
- 500 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 287.2 kJ / 68.7 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 0.3 g
- Tłuszcz
- 4.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 73.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gotowanie na parze szparagów (500-800 g)
25 Min
Jajka po benedyktyńsku z sosem holenderskim i wędzonym łososiem
40min
Jajka w koszulce (z osłoną noża miksującego)
40min
Jajka po turecku - Cilbir (z osłoną noża miksującego)
35 Min
Omlet na parze z pieczarkami i szpinakiem
40min
Jajka w koszulce w koszyczku
25 Min
Pasta z tuńczyka i jajek
20min
Nadziewany kurczak na Varomie
1 Std. 45 Min
Bulion z resztek warzyw
50min
Omlet z cukinią, łososiem i pomidorkami; Ziołowy sos z sera pleśniowego
45 min
Roladki z zielonego omletu z szynką i mozzarellą
20min
Kremowe purée z cheddarem i krewetki z chili
1h 10min