
Urządzenia i Akcesoria
Deska ubijanego sera camembert lub brie
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
50 g orzechów pistacjowych, łuskanych, solonych
-
50 g moreli suszonych, bez pestek
-
250 g brązowego cukru
-
70 g wody
-
30 g masła zimnego, w jednym kawałku (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
sól morska, w płatkach (opcjonalnie) do posypania
-
1000 g wody do Mycia Wstępnego
-
50 g octu do Mycia Wstępnego
-
400 g sera camembert dojrzałego, miękkiego, bez skórki, w temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
1 opakowanie szynki długodojrzewającej pokrojonej w cienkie plastry (ok. 80 g)
-
1 gruszka bez gniazd nasiennych, pokrojona w ósemki
-
roszponka do dekoracji
-
krakersy do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
462.6 kcal /
1935.6 kJ
Białko
15.3 g
Tłuszcz
24.1 g
Węglowodany
48.7 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
13.3 g
Sód
581.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER 2024
33 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Shakshuka z patelni
50 min
Tartaletki ze spiralizowanymi jabłkami (TM5)
4 godz. 30 min
Feta ubijana z mascarpone z sosem miodowym
20 min
Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM6)
1 godz. 15 min
Spring rolls z kurczakiem i sosem orzechowym (TM6)
1 godz.
Marchewkowe nachos z guacamole (TM6)
1 godz. 10 min
Deska masła z pesto szpinakowym
10 min
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM6)
45 min
Lody z ciastkami Oreo®
8 godz. 30 min
Omlet ze szpinakiem i szynką długodojrzewającą
30 min
Omlet z patelni z karmelizowaną cebulą
30 min
Masło czosnkowo-ziołowe
5 min