
Urządzenia i Akcesoria
Deska ubijanego sera camembert lub brie
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
orzechów pistacjowych, łuskanych, solonych50 g
-
moreli suszonych, bez pestek50 g
-
brązowego cukru250 g
-
wody70 g
-
masła zimnego, w jednym kawałku (patrz wskazówka)30 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżeczka
-
sól morska, w płatkach (opcjonalnie) do posypania
-
wody do Mycia Wstępnego1000 g
-
octu do Mycia Wstępnego50 g
-
sera camembert dojrzałego, miękkiego, bez skórki, w temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)400 g
-
szynki długodojrzewającej pokrojonej w cienkie plastry (ok. 80 g)1 opakowanie
-
gruszka bez gniazd nasiennych, pokrojona w ósemki1
-
roszponka do dekoracji
-
krakersy do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
462.6 kcal /
1935.6 kJ
Białko
15.3 g
Tłuszcz
24.1 g
Węglowodany
48.7 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
13.3 g
Sód
581.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER 2024
33 Przepisy
Polska
Polska