Urządzenia i Akcesoria
Deska ubijanego sera camembert lub brie
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
50 g orzechów pistacjowych, łuskanych, solonych
-
50 g moreli suszonych, bez pestek
-
250 g brązowego cukru
-
70 g wody
-
30 g masła zimnego, w jednym kawałku (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
sól morska, w płatkach (opcjonalnie) do posypania
-
1000 g wody do Mycia Wstępnego
-
50 g octu do Mycia Wstępnego
-
400 g sera brie, dojrzałego, miękkiego, bez skórki, w temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)400 g sera camembert dojrzałego, miękkiego, bez skórki, w temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
1 opakowanie szynki długodojrzewającej pokrojonej w cienkie plastry (ok. 80 g)
-
1 gruszka bez gniazd nasiennych, pokrojona w ósemki
-
roszponka do dekoracji
-
krakersy do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
581.5 mg
Białko
15.3 g
Kalorie
1935.6 kJ /
462.6 kcal
Tłuszcz
24.1 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
13.3 g
Węglowodany
48.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER 2024
33 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gniazdka ze spiralizowanych warzyw z duszonymi pieczarkami (TM5)
1 godz.
Jajka po turecku - Cilbir (z osłoną noża miksującego)
35 min
Świąteczna przystawka w kształcie choinki
1 godz.
Grzanki z ubijaną fetą, cukinią i suszonymi pomidorami (TM6, TM7)
30 min
Feta ubijana z mascarpone z sosem miodowym
20 min
Szparagi w tempurze z serowym fondue
45 min
Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Lemoniada brazylijska
10 min
Sałatka z truskawkami, burratą i bazyliowym pesto (TM6, TM7)
20 min
Deska masła z pesto szpinakowym
10 min
Słodki sos mango z chili
50 min
Syrop do grzanego wina
12 godz. 45 min