Deska ubijanego sera camembert lub brie

Deska ubijanego sera camembert lub brie

4.2 55 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • orzechów pistacjowych, łuskanych, solonych
    50 g
  • moreli suszonych, bez pestek
    50 g
  • brązowego cukru
    250 g
  • wody
    70 g
  • masła zimnego, w jednym kawałku (patrz wskazówka)
    30 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    1 łyżeczka
  • sól morska, w płatkach (opcjonalnie) do posypania
  • wody do Mycia Wstępnego
    1000 g
  • octu do Mycia Wstępnego
    50 g
  • sera camembert dojrzałego, miękkiego, bez skórki, w temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
    400 g
    400 g sera brie, dojrzałego, miękkiego, bez skórki, w temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
  • szynki długodojrzewającej pokrojonej w cienkie plastry (ok. 80 g)
    1 opakowanie
  • gruszka bez gniazd nasiennych, pokrojona w ósemki
    1
  • roszponka do dekoracji
  • krakersy do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 462.6 kcal / 1935.6 kJ
Białko 15.3 g
Tłuszcz 24.1 g
Węglowodany 48.7 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 13.3 g
Sód 581.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...