
Urządzenia i Akcesoria
Jajka po benedyktyńsku z sosem holenderskim i wędzonym łososiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
Sos holenderski
-
80 g masła pokrojonego na kawałki
-
15 g wody
-
½ - ¾ łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 żółtko
-
1 szczypta soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Jajka po benedyktyńsku
-
2 jajka rozmiar L
-
1700 g wody
-
50 g octu (patrz wskazówka)
-
1 bułeczki English Muffins
-
2 - 4 plastry wędzonego łososia (40-80 g)
-
szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
265 kcal /
1110 kJ
Białko
15 g
Tłuszcz
16 g
Węglowodany
15 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Sód
540 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER IV/2022
11 Przepisów
Polska
Polska