
Urządzenia i Akcesoria
Pizza z mortadellą, pistacjami i burratą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
3 porcje
Składniki
Pesto pistacjowe
-
orzechów pistacjowych, łuskanych, solonych50 - 60 g
-
sera parmezan20 g
-
liści bazylii, świeżych5 g
-
ząbka czosnku (opcjonalnie)½
-
oliwy z oliwek40 g
Ciasto
-
wody letniej180 g
-
drożdży świeżych pokruszonych (patrz wariant)10 g
-
włoskiej mąki pszennej do pizzy, typu 00 plus dodatkowa ilość do oprószenia300 g
-
cukru½ łyżeczki
-
soli1 łyżeczka
Pieczenie
-
sera mozzarella (125 g), odsączona na papierowych ręcznikach1 kulka
-
włoskiej mortadelli (ok. 120 g)6 - 7 plastrów
-
sera burrata (125 g), odsączona1 kulka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
537.7 kcal /
2249.8 kJ
Białko
25.4 g
Tłuszcz
45.1 g
Węglowodany
9.5 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
14.7 g
Sód
1689.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Katalog świąteczny
25 Przepisów
Polska
Polska