Kule burgerowe

Kule burgerowe

4.7 33 rating
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz. 30 min
8 sztuk

Składniki

  • 270 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 160 g mleka plus dodatkowo 2 łyżki do posmarowania
  • 25 g masła pokrojonego na kawałki
  • 15 g drożdży świeżych pokruszonych
    1 ½ łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki cukru
  • olej do natłuszczenia i smażenia
  • 85 g ketchupu
  • 30 g majonezu
  • 20 g musztardy
  • 15 g prażonej cebulki, gotowej
  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 380 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
  • ½ łyżki bułki tartej
  • 1 jajko
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • woda do zwilżenia dłoni
  • 8 plastrów boczku wędzonego, surowego
  • 4 plastry sera topionego w plastrach pokrojonych na ćwiartki
  • ziarna sezamu, białego do posypania

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 889.7 mg
Białko 21.1 g
Kalorie 2151.1 kJ / 514.1 kcal
Tłuszcz 33.2 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 18.5 g
Węglowodany 33.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...