Urządzenia i Akcesoria
Argentyńskie empanadas z kurczakiem
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
14 sztuk
Składniki
Ciasto na empanadas
-
100 g wody
-
175 g masła pokrojonego na kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
350 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 jajko
Farsz
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
240 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w 3 cm kostkę
-
150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
8 zielonych oliwek, bez pestek
-
30 g oliwy z oliwek
-
1 łyżka przecieru pomidorowego
-
1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
-
1 płaska łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
mleko do posmarowania empanadas
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
7.6 g
Kalorie
961.1 kJ /
229.8 kcal
Tłuszcz
13.9 g
Błonnik
1.3 g
Węglowodany
18.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
AMERYKA POŁUDNIOWA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Imprezowy pierścień z szynką i serem
2 godz.
Minicalzone
2 godz. 5 min
Paluszki serowo-szynkowe
1 godz. 15 min
Chleb z ziołami
1 godz. 10 min
Empanadas z wołowiną
3 godz. 40 min
Mini burgery
2 godz. 40 min
Ślimaki na przerwę
2 godz. 15 min
Hot dogi kibica
1 godz. 50 min
Bułki łobuza i spółki
1 godz. 55 min
Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami
3 godz. 30 min
Pizzowe ślimaczki z kurczakiem BBQ
2 godz. 20 min
Burger XXL
1 godz. 55 min