
Urządzenia i Akcesoria
Twarogowe ciastka „wąsy” na patyczku
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 3 godz.
15 sztuk
Składniki
-
100 g mąki orkiszowej, białej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
100 g masła schłodzonego, pokrojonego na kawałki
-
1 - 2 szczypty soli
-
1 jajko roztrzepane
-
100 g twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki
-
erytrytol do posypania
-
mieszane ziarna np. maku, sezamu, słonecznika łuskanego, do posypania
-
cukier kokosowy do posypania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
81.4 kcal /
340.8 kJ
Białko
2.2 g
Tłuszcz
6.2 g
Węglowodany
4.9 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Sód
44.8 mg