Twarogowe ciastka „wąsy” na patyczku

Twarogowe ciastka „wąsy” na patyczku

5.0 1 ocena
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 3 godz.
15 sztuk

Składniki

  • 100 g mąki orkiszowej, białej plus dodatkowa ilość do oprószenia
    100 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 100 g masła schłodzonego, pokrojonego na kawałki
  • 1 - 2 szczypty soli
  • 1 jajko roztrzepane
  • 100 g twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki
  • erytrytol do posypania
  • mieszane ziarna np. maku, sezamu, słonecznika łuskanego, do posypania
  • cukier kokosowy do posypania

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 81.4 kcal / 340.8 kJ
Białko 2.2 g
Tłuszcz 6.2 g
Węglowodany 4.9 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 3.7 g
Sód 44.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...