Urządzenia i Akcesoria
Pierniczki Lebkuchen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
20 sztuk
Składniki
Pierniczki Lebkuchen
-
85 g migdałów, w płatkach
-
85 g masła pokrojonego na kawałki
-
220 g miodu
-
250 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia Dr. Oetker®
-
½ łyżeczki sody oczyszczonej Dr. Oetker®
-
2 łyżeczki przyprawy korzennej do piernika Dr. Oetker®
-
1 łyżeczka cynamonu mielonego z Indonezji Dr. Oetker®
-
40 g kandyzowanej skórki cytrynowej
-
40 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
Lukier pomarańczowy
-
200 g cukru
-
2 łyżeczki cukru ze skórką pomarańczową Dr. Oetker®
-
40 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
128 mg
Białko
2 g
Kalorie
794 kJ /
190 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
32 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER
14 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Piernik staropolski cz. II
98 godz.
Ciasteczka ślimaczki
2 godz.
Stollen
6 godz.
Masa marcepanowa
1 godz. 5 min
Kruche ciasteczka kokosowe
1 godz. 10 min
Ciastka Speculoos
3 godz.
Migdały w polewie czekoladowo-kawowej
30 min
Rogaliki orzechowo-waniliowe
1 godz. 40 min
Pełnoziarniste muffinki piernikowe
2 godz. 5 min
Ciasteczka migdałowe
30 min
Korzenne ciasteczka z melasą
40 min
Ciastka imbirowe z białą czekoladą
5 godz. 45 min