
Urządzenia i Akcesoria
Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
9 sztuk
Składniki
Ciasto
-
olej do natłuszczenia miski
-
mleka plus dodatkowo 1 łyżka do posmarowania140 g
-
cukru1 łyżeczkę
-
drożdży świeżych pokruszonych10 g
-
mąki pszennej260 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki30 g
-
soli½ łyżeczka
Farsz
-
grzybów, suszonych10 g
-
wody wrzącej400 g
-
kapusty kiszonej odsączonej z zalewy280 - 300 g
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
oleju10 g
-
masła pokrojonego na kawałki15 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM½ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
jajko1
-
ziarna sezamu do posypania pasztecików
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
186.1 kcal /
778.7 kJ
Białko
5.2 g
Tłuszcz
6.7 g
Węglowodany
26.5 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Sód
491.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ŚWIĄTECZNY OBIAD
12 Przepisów
Polska
Polska