Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami

Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami

5.0 26 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
9 sztuk

Składniki

Ciasto
  • olej do natłuszczenia miski
  • mleka plus dodatkowo 1 łyżka do posmarowania
    140 g
  • cukru
    1 łyżeczkę
  • drożdży świeżych pokruszonych
    10 g
  • mąki pszennej
    260 g
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
    30 g
  • soli
    ½ łyżeczka
Farsz
  • grzybów, suszonych
    10 g
  • wody wrzącej
    400 g
  • kapusty kiszonej odsączonej z zalewy
    280 - 300 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    50 g
  • oleju
    10 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    15 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ½ łyżeczki
    ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • mąka pszenna do oprószenia blatu
  • jajko
    1
  • ziarna sezamu do posypania pasztecików

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 186.1 kcal / 778.7 kJ
Białko 5.2 g
Tłuszcz 6.7 g
Węglowodany 26.5 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 3.2 g
Sód 491.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...