
Urządzenia i Akcesoria
Pierniczki alpejskie
Przygotowanie 1 godz. 20 min
Czas całkowity 25 godz. 25 min
80 sztuk
Składniki
-
150 g masła pokrojonego na kawałki
-
280 g miodu płynnego
-
2 opakowania przyprawy korzennej do piernika i grzanego wina Dr. Oetker® (80 g)
-
130 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
2 łyżeczki sody oczyszczonej Dr. Oetker®
-
3 jajka
-
2 żółtka
-
60 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
660 g mąki tortowej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
20 g kakao naturalnego, niesłodzonego dr Oetker®
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
70 kcal /
292 kJ
Białko
1 g
Tłuszcz
2 g
Węglowodany
11 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
53 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

AROMATYCZNE ŚWIĘTA
10 Przepisów
Polska
Polska