Pierniczki alpejskie

Pierniczki alpejskie

4.7 3.7K oceny
Przygotowanie 1 godz. 20 min
Czas całkowity 25 godz. 25 min
80 sztuk

Składniki

  • masła pokrojonego na kawałki
    150 g
  • miodu płynnego
    280 g
  • przyprawy korzennej do piernika i grzanego wina Dr. Oetker® (80 g)
    2 opakowania
  • kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
    130 g
  • sody oczyszczonej Dr. Oetker®
    2 łyżeczki
  • jajka
    3
  • żółtka
    2
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    60 g
  • mąki tortowej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    660 g
  • kakao naturalnego, niesłodzonego dr Oetker®
    20 g

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 70 kcal / 292 kJ
Białko 1 g
Tłuszcz 2 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 53 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...