Pierniczki alpejskie

Pierniczki alpejskie

4.7 3.7K ocen
Przygotowanie 1 godz. 20 min
Czas całkowity 25 godz. 25 min
80 sztuk

Składniki

  • 150 g masła pokrojonego na kawałki
  • 280 g miodu płynnego
  • 2 opakowania przyprawy korzennej do piernika i grzanego wina Dr. Oetker® (80 g)
  • 130 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej Dr. Oetker®
  • 3 jajka
  • 2 żółtka
  • 60 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 660 g mąki tortowej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 20 g kakao naturalnego, niesłodzonego dr Oetker®

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 70 kcal / 292 kJ
Białko 1 g
Tłuszcz 2 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 53 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...