Urządzenia i Akcesoria
Pierniczki alpejskie
Przygotowanie 1 godz. 20 min
Czas całkowity 25 godz. 25 min
80 sztuk
Składniki
-
150 g masła pokrojonego na kawałki
-
280 g miodu płynnego
-
2 opakowania przyprawy korzennej do piernika Dr. Oetker® (80 g)
-
130 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
2 łyżeczki sody oczyszczonej Dr. Oetker®
-
3 jajka
-
2 żółtka
-
60 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
660 g mąki tortowej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
20 g kakao naturalnego, niesłodzonego dr Oetker®
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
53 mg
Białko
1 g
Kalorie
292 kJ /
70 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
11 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
AROMATYCZNE ŚWIĘTA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Czekoladowe muffinki
35 min.
Lukier
2h
Krwawe paluchy wiedźmy
4h 10 min.
Drożdżówki z truskawkami i kruszonką
1h 30 min.
Gofry tradycyjne z dżemem gruszkowym
2h 30 min.
Lizaki bezowe choinki
3h 40 min.
Popękane ciasteczka
4h 35 min.
Domek z piernika
5h 30 min.
Gwiazda drożdżowa z makiem
1h 35 min.
Ciasteczka maślane z lukrem królewskim i ozdobami
2h
Kakaowa babka z Varomy z polewą czekoladową
3h 20 min.
Szwedzkie pierniczki
1h 30 min.