Urządzenia i Akcesoria
Génoise
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
16 parts
Składniki
-
beurre doux pour le moule
-
8 œufs (53-63 g chacun)
-
240 g de sucre en poudre à ajuster en fonction des goûts
-
1 c. à café d'extrait naturel de vanille2 c. à café de sucre vanillé maison
-
240 g de farine de blé
-
2 c. à café de levure chimique (opcjonalnie)
-
2 pincée de sel (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 part
Sód
34.5 mg
Białko
4.6 g
Kalorie
623.4 kJ /
149 kcal
Tłuszcz
2.4 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
27.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Choix des portions - Best of
100 Przepisów
Francja
Francja
Ma Cuisine
196 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Ma Cuisine
196 Przepisów
Hiszpania
Hiszpania
Ma Cuisine
196 Przepisów
Beneluks
Beneluks
Ma cuisine au quotidien
239 Przepisów
Francja
Francja
Ma cuisine au quotidien
196 Przepisów
Francja
Francja
Ma cuisine au quotidien
221 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Ma cuisine au quotidien
221 Przepisów
Kanada
Kanada
Może spodoba Ci się również...
Eclairs à la vanille, au café et au chocolat
1 godz. 15 min
Crème pâtissière
15 min
Ganache au chocolat
20 min
Pâte à chou
2 godz.
Pâte à pizza
1 godz.
Sucre glace
5 min
Pâte brisée sucrée
1 godz. 50 min
Gâteau marbré
2 godz. 10 min
Glaçage royal (Glace royale)
5 min
Génoise au chocolat
45 min
Fraisier
12 godz. 45 min
Sauce Béchamel express
20 min