![Génoise au chocolat Génoise au chocolat](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1957CE24-A41C-44EC-A9CD-1991CF727B93/Derivates/A3D5CE5D-EF66-4FEC-817B-033D22EB6B95.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de beurre doux mou, et un peu pour le moule
- 100 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 4 œufs
- 140 g de sucre en poudre
- 40 g de cacao en poudre
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 545.2 kJ / 128.3 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 18.5 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glaçage au chocolat noir
12h
Gâteau roulé à la fraise et au mascarpone
1 Std. 20 Min
Ganache au chocolat
20min
Génoise
1h 50min
Mystère de poire, ganache chocolat-gingembre
4h 15min
Gâteau matcha-framboise et ganache au chocolat blanc
2 Std. 20 Min
Cupcakes au chocolat
12h
Cupcakes à la vanille
1 Std.
Génoise
50min
Cupcakes à la vanille
12h
Fraisier
12 godz. 45 min
Layer cake
1 godz. 45 min