Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de beurre doux mou, et un peu pour le moule
- 100 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 4 œufs
- 140 g de sucre en poudre
- 40 g de cacao en poudre
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 545.2 kJ / 128.3 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 18.5 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bûche express au praliné
45min
Fraisier
12óra 45p
Génoise
1h 50 min
Génoise
50min
Gâteau matcha-framboise et ganache au chocolat blanc
2h 20min
Layer cake au lemon curd
5h
Glaçage royal (Glace royale)
5 min
Layer cake
1h 45min
Ganache au chocolat
20 min
Génoise aux fraises et son coulis
1h 15 min
Forêt-noire
2h 30 min
Layer cake façon tiramisu
1h 15 min