Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le fondant blanc (à réaliser 2-3 jours à l'avance)
- 300 g de sucre en poudre
- 100 g d'eau
La pâte à chou
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre
- 1 c. à café de sel
- 15 g de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs
La crème pâtissière
- 500 g de lait
- 1 gousse de vanille, fendue dans la longueur
- 40 g de farine de blé
- 4 œufs
- 80 g de sucre en poudre
- 1 c. à soupe de café instantané
- 1 c. à soupe de cacao en poudre
- colorant alimentaire
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 1005 kJ / 238 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Pâte brisée sucrée
1 Std. 50 Min
Tarte meringuée au citron
1h 10min
Crème pâtissière
15min
Sucre glace
5min
Crème fouettée
10min
Génoise
1 Std. 50 Min
Profiteroles
2 godz. 15 min
Crème brûlée
2 Std. 40 Min
Gâteau marbré
2 Std. 10 Min
Glaçage royal (Glace royale)
5min
Ganache au chocolat
20 min
Pâte à chou
2h