Eclairs à la vanille, au café et au chocolat

Eclairs à la vanille, au café et au chocolat

3.7 103 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
15 morceaux

Składniki

Le fondant blanc (à réaliser 2-3 jours à l'avance)
  • de sucre en poudre
    300 g
  • d'eau
    100 g
La pâte à chou
  • d'eau
    150 g
  • de beurre
    80 g
  • de sel
    1 c. à café
  • de sucre en poudre
    15 g
  • de farine de blé
    120 g
  • œufs
    3
La crème pâtissière
  • de lait
    500 g
  • gousse de vanille fendue dans la longueur
    1
  • de farine de blé
    40 g
  • œufs
    4
  • de sucre en poudre
    80 g
  • de café instantané
    1 c. à soupe
  • de cacao en poudre
    1 c. à soupe
  • colorant alimentaire

Wartości odżywcze na 1 morceau

Kalorie 238 kcal / 1005 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 36 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...