
Urządzenia i Akcesoria
Sos warzywny do makaronu
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
½ - 1 ząbek czosnku
-
15 g oliwy z oliwek
-
30 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
150 g cukinii pokrojonej na 5 cm kawałki
-
50 g pieczarek duże przekrojone na pół
-
250 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
¼ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
½ - 1 łyżka natki pietruszki, świeżej (opcjonalnie) posiekanej
-
4 liście bazylii, świeże porwane
-
½ łyżeczki cukru (opcjonalnie)
-
ser grana padano (opcjonalnie) tarty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
151.6 kcal /
634.4 kJ
Białko
4.3 g
Tłuszcz
7.9 g
Węglowodany
19 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Sód
346.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska