Sos warzywny do makaronu

Sos warzywny do makaronu

4.4 7 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje

Składniki

  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • ½ - 1 ząbek czosnku
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 30 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 150 g cukinii pokrojonej na 5 cm kawałki
  • 50 g pieczarek duże przekrojone na pół
  • 250 g przecieru pomidorowego, typu passata
    250 g krojonych pomidorów, z puszki
  • ¼ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki oregano, suszonego
  • ½ - 1 łyżka natki pietruszki, świeżej (opcjonalnie) posiekanej
  • 4 liście bazylii, świeże porwane
  • ½ łyżeczki cukru (opcjonalnie)
  • ser grana padano (opcjonalnie) tarty

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 151.6 kcal / 634.4 kJ
Białko 4.3 g
Tłuszcz 7.9 g
Węglowodany 19 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Sód 346.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...