
Urządzenia i Akcesoria
Chleb pszenno-żytni razowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
45 kromek
Składniki
-
ziaren żyta150 g
-
świeżych drożdży pokruszonych60 g
-
miodu45 g
-
mleka450 g
-
mąki pszennej pełnoziarnistej600 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa porcja do natłuszczenia formy30 g
-
soli1 ½ - 2 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
79.4 kcal /
332.2 kJ
Białko
2.6 g
Tłuszcz
1.3 g
Węglowodany
14.6 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Sód
96.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska