Chleb z otrębami

Chleb z otrębami

4.8 1.6K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
35 kromek

Składniki

  • 40 g świeżych drożdży pokruszonych
  • 1 łyżeczka cukru
  • 500 g wody
  • 500 g mąki pszennej
  • 80 g otrębów pszennych
  • 50 g ziaren słonecznika
    50 g pestek dyni
  • 30 g siemienia lnianego
  • 1 łyżeczka soli
  • olej do natłuszczenia formy
  • płatki owsiane do posypania formy

Wartości odżywcze na 1 kromkę

Kalorie 74 kcal / 309.8 kJ
Białko 2.7 g
Tłuszcz 1.4 g
Węglowodany 13.5 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 0.1 g
Sód 68.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...