Chleb z otrębami

Chleb z otrębami

4.8 1.6K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
35 kromek

Składniki

  • świeżych drożdży pokruszonych
    40 g
  • cukru
    1 łyżeczka
  • wody
    500 g
  • mąki pszennej
    500 g
  • otrębów pszennych
    80 g
  • ziaren słonecznika
    50 g
    50 g pestek dyni
  • siemienia lnianego
    30 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • olej do natłuszczenia formy
  • płatki owsiane do posypania formy

Wartości odżywcze na 1 kromkę

Kalorie 74 kcal / 309.8 kJ
Białko 2.7 g
Tłuszcz 1.4 g
Węglowodany 13.5 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 0.1 g
Sód 68.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...