Urządzenia i Akcesoria
Chleb wiejski
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
34 kromki
Składniki
-
600 g ziaren pszenicy
-
400 g wody
-
30 g świeżych drożdży pokruszonych
-
120 g maślanki
-
150 g mąki pszennej chlebowej plus dodatkowa ilość do posypania
-
2 łyżeczki soli
-
1 łyżka octu balsamicznego
-
1 łyżeczka ekstraktu słodowego w proszku (opcjonalnie)
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
79.2 kcal /
331.3 kJ
Białko
2.8 g
Tłuszcz
0.5 g
Węglowodany
16.9 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Sód
145.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska