
Urządzenia i Akcesoria
Bułki pszenne
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 sztuk
Składniki
-
100 g ziaren pszenicy
-
400 g mąki pszennej
-
1 ½ łyżeczki soli
-
220 - 280 g wody ciepłej
-
40 g oleju
-
40 g świeżych drożdży pokruszonych
-
1 szczypta cukru
-
1 jajko roztrzepane, do posmarowania bułek
-
pestki dyni (opcjonalnie) ziarna słonecznika lub siemię lniane, do posypania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
291.6 kcal /
1220.2 kJ
Białko
9.2 g
Tłuszcz
6.6 g
Węglowodany
49.6 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Sód
448.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Chleb mieszany z ziemniakami
1 godz. 45 min
Chleb z otrębami
1 godz. 35 min
Bułeczki jogurtowe
1 godz.
Chleb wiejski
2 godz.
Chleb pełnoziarnisty na parze
2 godz.
Chleb musli
1 godz. 45 min
Chleb pszenno-żytni razowy
1 godz. 40 min
Bułki maślane
1 godz. 25 min
Bułeczki orkiszowe
2 godz. 30 min
Chleb orkiszowy
1 godz. 40 min
Chleb pszenny
1 godz. 30 min
Bułki grahamki
1 godz. 5 min