Urządzenia i Akcesoria
Chleb orkiszowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
30 kromek
Składniki
-
250 g ziaren orkiszu
-
150 g wody
-
250 g mleka
-
4 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)40 g świeżych drożdży pokruszonych
-
1 łyżeczka cukru
-
250 g mąki pszennej
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
150 g płatków owsianych górskich
-
20 g oleju pus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
50 g słonecznika łuskanego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
103.1 mg
Białko
4.1 g
Kalorie
433.4 kJ /
103.6 kcal
Tłuszcz
2.5 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
16.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chleb z otrębami
1 Std. 35 Min
Ziołowy chleb pełnoziarnisty
1 Std. 45 Min
Chleb mieszany z ziemniakami
1 Std. 45 Min
Chleb pełnoziarnisty na parze
2 Std.
Chleb orkiszowo-żytni z naczynia kamionkowego
2 Std. 20 Min
Chleb orkiszowo-gryczany
1 Std. 30 Min
Chleb wiejski
2 Std.
Chleb musli
1 Std. 45 Min
Chleb pszenno-żytni razowy
1 Std. 40 Min
Chleb z kaszą gryczaną
2 Std. 20 Min
Bułki pszenne
1 Std. 30 Min
Bułki grahamki
1 Std. 5 Min