
Urządzenia i Akcesoria
Chleb pszenny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
30 kromek
Składniki
-
świeżych drożdży pokruszonych40 g
-
cukru1 łyżeczka
-
maślanki300 g
-
mąki pszennej500 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa porcja do natłuszczenia formy25 g
-
soli1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
76.9 kcal /
321.8 kJ
Białko
2.6 g
Tłuszcz
1.2 g
Węglowodany
13.9 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Sód
97.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Chleb z serem i salami
1 godz. 50 min
Chleb z otrębami
1 godz. 35 min
Aromatyczny chlebek z kminkiem i sezamem
2 godz. 40 min
Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą
2 godz. 45 min
Chleb musli
1 godz. 45 min
Chleb tostowy (bez laktozy)
2 godz. 45 min
Chleb pszenno-żytni razowy
1 godz. 40 min
Bułki pszenne
1 godz. 30 min
Chleb wiejski
2 godz.
Chleb pszenny tostowy
3 godz.
Chleb orkiszowy
1 godz. 40 min
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2 godz. 10 min