
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g świeżych drożdży, pokruszonych
- 1 łyżeczka cukru
-
300
g maślanki
lub 300 g mleka - 500 g mąki pszennej
- 25 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa porcja do natłuszczenia formy
- 1 łyżeczka soli
- Wartości odżywcze
- na 1 kromkę
- Kalorie
- 321.8 kJ / 76.9 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 13.9 g
- Tłuszcz
- 1.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 97.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2godz. 10min
Chleb z otrębami
1godz. 35min
Bułki grahamki
1godz. 5min
Chleb musli
1godz. 45min
Chleb mieszany z ziemniakami
1godz. 45min
Bułki pszenne
1godz. 30min
Chleb pszenny tostowy
3godz.
Chleb orkiszowy
1godz. 40min
Aromatyczny chlebek z kminkiem i sezamem
2godz. 40min
Chleb wiejski
2godz.
Chleb pszenno-żytni razowy
1godz. 40min
Chlebek piwny
1godz. 20min