Urządzenia i Akcesoria
Bajgle z makiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
12 sztuk
Składniki
-
½ jajka (patrz wariant)
-
50 g mleka
-
15 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
15 g cukru trzcinowego, nierafinowanego15 g cukru
-
½ łyżeczki soli
-
½ opakowania suchych drożdży, (patrz wskazówka)15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
330 - 350 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
130 g wody ciepłej
-
1 białko roztrzepane, do posmarowania bajgli
-
mak ilość do posypania bajgli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
107.2 mg
Białko
4.1 g
Kalorie
542.8 kJ /
129.7 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
23.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWA PIEKARNIA II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Słonecznikowe bagietki
1 godz. 10 min
Obwarzanki wałeckie
3 godz.
Zakręcone bułeczki piknikowe
50 min
Świderki z makiem
2 godz. 10 min
Plecione bułki z makiem
14 godz. 30 min
Francuska bagietka
3 godz. 50 min
Bułki wrocławskie
2 godz.
Rogale śniadaniowe
2 godz. 10 min
Domowe bułki do hot dogów
2 godz. 15 min
Chleb pszenny tostowy
3 godz.
Bułki do hamburgerów
3 godz.
Drożdżowe ślimaczki z czekoladą
2 godz. 40 min