Risotto alla crema di scampi

Risotto alla crema di scampi

4.7 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porzioni

Składniki

  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
    1 mazzetto
  • di scampi freschi, interi
    750 g
  • di acqua
    900 g
  • di sale
    2 cucchiaini
  • di scalogni a metà
    50 g
  • di olio extravergine di oliva
    60 g
  • di peperoncino rosso
    2 pizzichi
  • di farina tipo 00
    1 cucchiaino colmo
  • di brandy
    70 g
  • di passata di pomodoro
    450 g
  • di panna da cucina
    300 g
  • di riso Carnaroli (cottura 17 minuti)
    600 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 702.8 kcal / 2940.7 kJ
Białko 30.4 g
Tłuszcz 21.3 g
Węglowodany 89 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 1493.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...