Risotto alla crema di scampi

Risotto alla crema di scampi

4.7 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porzioni

Składniki

  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 750 g di scampi freschi, interi
  • 900 g di acqua
  • 2 cucchiaini di sale
  • 50 g di scalogni a metà
  • 60 g di olio extravergine di oliva
  • 2 pizzichi di peperoncino rosso
  • 1 cucchiaino colmo di farina tipo 00
  • 70 g di brandy
  • 450 g di passata di pomodoro
  • 300 g di panna da cucina
  • 600 g di riso Carnaroli (cottura 17 minuti)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 702.8 kcal / 2940.7 kJ
Białko 30.4 g
Tłuszcz 21.3 g
Węglowodany 89 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 1493.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...