Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di carota a pezzi (2 cm)
- 70 g di scalogno a pezzi (2 cm)
- 50 g di sedano a pezzi (2 cm)
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di concentrato di pomodoro
- 250 g di lenticchie secche, precedentemente ammollate in acqua
- 750 g di acqua
- 10 g di sale
- 350 g di salsiccia spellata, a pezzi (4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2336.2 kJ / 558.4 kcal
- Białko
- 28.6 g
- Węglowodany
- 36.7 g
- Tłuszcz
- 34.1 g
- Błonnik
- 9.8 g
- Sód
- 1010.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spezzatino di manzo con piselli e patate
1h 30min
Fagioli con le cotiche
1 Std. 45 Min
Salsiccia in umido con lenticchie
55 Min
Cotechino e lenticchie
1h
Supplì (di Francesca Romana Barberini)
50min
Spezzatino di vitello al miele
3h 5 min
Pasta con ragù bianco e piselli
40min
Salamelle con fagioli a Cottura Lenta
4h 30min
Polenta con funghi e salsiccia
1h 30min
Zuppa di cereali e lenticchie a Cottura Lenta
4h 20min
Spezzatino di vitello e carciofi (per 2 persone)
50min
Polpette al sugo a Cottura Lenta
3h 40min