Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di lievito in polvere per dolci
- 500 g di farina tipo 00
- 150 g di zucchero
- 140 g di vino rosso
- 120 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaio di semi di anice (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 452 kJ / 108 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cantucci
1 godz. 50 min
Ciambellone alla frutta secca
55 Min
Ciambelline al vino rosso passito
1 Std.
Pomodori ripieni di riso basmati
1 Std.
Maritozzo romano
11 Std.
Pizza di pasqua dolce
3h
Panpepato
25 Std. 40 Min
Torta di Pasqua al formaggio umbra
4 Std.
Supplì (di Francesca Romana Barberini)
50 min
Tozzetti
1h 30 min
Crescia al formaggio
3h 10min
Torta al testo
1 Std.