Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di code di scampi
- 600 g di acqua
- 70 g di carota, pelata e a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di sedano a pezzi
- 30 g di scalogno
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 80 g di cipolla a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 pomodoro maturo a pezzi
- 30 g di amido di mais (maizena)
- 50 g di vino bianco
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 1 bustina di zafferano
- pane tostato, a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1100 kJ / 263 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 39.7 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ravioli con ripieno di pesce
1 godz. 30 min
Vongole veraci su crostoni di pane
50 dk
Scampetti con maionese alla senape
30 Min
Mazzancolle in crosta con salsa agrodolce
40 dk
Vongole e cozze alla marinara
3h
Ravioli di patate e gamberi
1h 20min
Ravioli di patate e scampi allo spumante
2h 20min
Castagnole ripiene
14h
Risotto alla crema di granchio
35 dk
Fettuccine al limone al sugo di scampi
1 Std. 5 Min
Risotto al nero di seppia
35 dk
Risotto alla crema di scampi (TM5)
50 dk