Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 150 g di carne trita
- 130 g di vino bianco
-
300
g di pomodori pelati
lub 300 g di passata di pomodoro - 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 400 g di riso Arborio
- 700 di brodo vegetale
- 2 uova
- pangrattato q.b.
- 80 g di mozzarella a cubetti
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1264 kJ / 302 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trippa alla trasteverina
45min
Ciambelline al vino rosso passito
1h
Pomodori ripieni di riso basmati
1h
Pizza di pasqua dolce
3h
Panpepato
25h 40min
Torta di Pasqua al formaggio umbra
4h
Tozzetti
1hod. 30min
Ciaramicola
1h
Crescia al formaggio
3j 10 menit
Ciambelline al vino rosso
1h
Risotto alla crema di scampi (TM5)
50min
Torta al testo
1h