Spargel-Risotto mit Garnelen

Spargel-Risotto mit Garnelen

4.1 52 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
2 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    30 g
  • Spargel weiß
    250 g
  • rohe Garnelen TK, aufgetaut und abgetropft
    130 g
  • Öl
    15 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Salz
    ¾ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Zitrone unbehandelt, Schale abgerieben und Saft ausgepresst
    ½
  • Wasser
    400 g
  • Butter
    30 g
  • Zucker
    ¼ TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Schalotten
    30 g
  • Risottoreis
    125 g
  • Weißwein
    50 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 33 g
Kalorie 2598 kJ / 621 kcal
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 52 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...