Saiblingsfilets auf Krenrisotto und Frühlingsgemüse

Saiblingsfilets auf Krenrisotto und Frühlingsgemüse

4.6 83 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Kren, frisch geschält, in Stücken
    50 g
  • Zitronensaft
    1 TL
  • Schalotten halbiert
    50 g
  • Butter und 1 EL für den Fisch
    20 g
  • Olivenöl
    8 EL
  • Lauchstange
    ½
  • Salz etwas mehr für Lauch und Fisch
    ¼ TL
  • Risottoreis (z. B. Carnaroli)
    300 g
  • Karotten
    3 - 4
  • Weißwein, trocken
    100 g
  • Zucker
    ½ TL
  • Wasser
    700 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 TL
    1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
  • Saiblingsfilets, mit Haut (ca. 600-700 g)
    6
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    etwas
  • Weizenmehl zum Bemehlen
    etwas
  • Thymian, frisch
    3 - 4 Zweiglein
  • Rosmarin, frisch
    1 - 2 Zweige
  • Knoblauchzehen angedrückt
    2 - 3

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 717 kcal / 3003 kJ
Białko 39 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 68 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...