Risotto mit Steinpilzen

Risotto mit Steinpilzen

4.5 1.1K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
2 Portionen

Składniki

  • getrocknete Steinpilze
    40 g
  • Petersilie abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
    4 Stängel
  • Parmesan in Stücken
    40 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Butter in Stücken
    50 g
  • Risottoreis
    160 g
  • Weißwein
    80 g
  • Wasser
    320 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    ½ TL
    ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Pfeffer
    ¼ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 649 kcal / 2735 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 67 g
Błonnik 12.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...