Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g Zwiebel, in Streifen
- 350 g grüner Spargel, Enden abgeschnitten, in Stücken (2 cm)
- 30 g Olivenöl
- 320 g Risottoreis, z. B. Carnaroli (Garzeit 18 Min.)
- 60 g Weißwein, trocken
- 700 g Wasser
- 1 TL Salz
- 1 Pck. Safran (0,1 g)
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 20 g Butter, in Stücken
- geriebener Parmesan zum Servieren (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1766 kJ / 422 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spinat-Walnuss-Risotto
35min
Trüffelrisotto
45min
Spargel-Risotto mit Garnelen
50min
Rotwein-Pilz-Risotto
35min
Risotto mit getrockneten Steinpilzen
45min
Risotto Milanese
35min
Risotto mit Steinpilzen
50min
Steinpilz-Risotto
40min
Schollenröllchen auf Safranrisotto
35min
Zitronenrisotto
30min
Spargel-Bärlauch-Risotto
35min
Grünes Spargel-Risotto
45min