Eiernockerl

Eiernockerl

4.7 78 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
4 Portionen

Składniki

  • Eier (Größe M)
    7
  • Salz etwas mehr für das Kochwasser
    1 ⅔ - 1 ¾ TL
  • Milch
    230 g
  • Butter in Stücken und 2-3 EL für die Pfanne
    35 g
  • Muskat, gemahlen
    1 Prise
  • Weizenmehl, griffig
    340 g
  • Weinstein-Backpulver (opcjonalnie)
    ½ TL
  • Zwiebel (opcjonalnie) in Scheiben
    ½
  • Pfeffer, frisch gemahlen zur Dekoration
  • Schnittlauch, frisch in Röllchen
    ⅓ Bund

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1049 mg
Białko 24 g
Kalorie 2532 kJ / 605 kcal
Tłuszcz 25 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Węglowodany 69 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...