Schinkenfleckerl überbacken

Schinkenfleckerl überbacken

3.6 405 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen

Składniki

  • Nudeln, getrocknet, Fleckerl
    150 g
  • Salz
    3 TL
  • Butter etwas mehr zum Einfetten
    1 EL
  • Semmelbrösel etwas mehr zum Ausstreuen der Auflaufform
    50 g
  • Eier
    4
  • Hartkäse (z. B. Emmentaler), in Stücken
    80 g
  • frische Petersilie Blättchen abgezupft
    4 Stängel
  • Schinkenscheiben in Streifen
    250 g
  • Sauerrahm
    250 g
  • Schlagobers
    100 g
  • Milch
    150 g
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ½ TL
  • Muskat, gemahlen
    ¼ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 696 kcal / 2910 kJ
Białko 31 g
Tłuszcz 44 g
Węglowodany 43 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 23 g
Sód 3313 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...