Arroz a banda

Arroz a banda

4.5 8 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 raciones

Składniki

Fumet
  • 300 g de gambas frescas enteras sin pelar
  • 750 g de espinas de pescado o de morralla (en trozos)
  • 3 dientes de ajo
  • 1300 g de agua
  • 150 g de cebolla en trozos
Arroz
  • 60 g de cebolla
  • 1 ½ - 2 ½ dientes de ajo
  • 100 g de aceite de oliva
  • 120 g de tomate triturado en conserva
  • 1 ½ cucharadita de pimentón dulce
  • 380 g de arroz de grano redondo
  • 2 ½ cucharaditas de sal
  • 2 pellizcos de hebras de azafrán
    ¾ cucharadita de colorante alimentario

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 437 kcal / 1827 kJ
Białko 11.9 g
Tłuszcz 17.6 g
Węglowodany 56.5 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 2.6 g
Sód 1300.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...