Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de almejas frescas (chirlas o chochas)
- 2 tarros de fabes cocidas (en conserva), judiones o alubias blancas cocidas (800 g)
- 300 g de cebolla cortada en cuartos
- 2 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 cucharada de pimentón
-
600
g de caldo de pescado
lub 600 g de agua con 2 cucharaditas de sal - 1 hoja de laurel seca grande
- 1 pimienta de Cayena seca entera (opcjonalnie)
- 1 cucharada de perejil fresco picado (para decorar)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1260 kJ / 300 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 7 g
Alternatywne przepisy
Potaje de vigilia
30min
Marmitako para dos
30min
Potaje de Cuaresma con langostinos
50min
Marmitako de caballa
50min
Alubias con gambas
20min
Guiso de garbanzos con sepia y langostinos
45min
Fabes con pulpo
45min
Guiso de judías blancas con sepia
50min
Marmitako de pulpo
40min
Garbanzos con almejas para dos
50min
Marmitako
40min
Arroz con bogavante
1 godz.