Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de almejas frescas (chirlas o chochas)
- 2 tarros de fabes cocidas (en conserva), judiones o alubias blancas cocidas (800 g)
- 300 g de cebolla cortada en cuartos
- 2 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 cucharada de pimentón
-
600
g de caldo de pescado
lub 600 g de agua con 2 cucharaditas de sal - 1 hoja de laurel seca grande
- 1 pimienta de Cayena seca entera (opcjonalnie)
- 1 cucharada de perejil fresco picado (para decorar)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1260 kJ / 300 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 7 g
Alternatywne przepisy
Potaje de Cuaresma con langostinos
50 Min
Alubias con gambas
20min
Potaje de vigilia
30min
Patatas guisadas con congrio y almejas
25 Min
Arroz negro de chipirones con verduras
1h 20min
Garbanzos con almejas para dos
50 Min
Arroz caldoso para dos
1h 10min
Fabes con pulpo
45min
Marmitako
40min
Guiso "mar y tierra"
50 Min
Arroz negro cremoso con calamares
40min
Arroz con bogavante
1 Std.