Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de gambas frescas enteras sin pelar
- 100 g de aceite de oliva virgen extra
- 1000 g de agua
- 50 g de cebolla
- 90 g de tomate triturado en conserva
- 3 dientes de ajo
- 1 - 2 bogavantes frescos (500-600 g con su jugo) cortados en trozos pequeños
- 1 cucharadita de pimentón dulce
- 200 g de arroz de grano redondo
- 1 - 2 alcachofas frescas limpias y en 8 trozos
- 1 cucharadita de sal
- 1 pimienta de Cayena seca entera (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2456 kJ / 587 kcal
- Białko
- 41.85 g
- Węglowodany
- 41.71 g
- Tłuszcz
- 2.81 g
- Błonnik
- 2.65 g
Alternatywne przepisy
Sepia al ajillo
25 min
Almejas a la marinera
30 min
Fumet de pescado y gambas
20 min
Zarzuela de pescados y mariscos
1h
Fabes con almejas
30 min
Arroz negro cremoso con calamares
40 min
Crema con rape y gambas
30 min
Fideuá de marisco del senyoret
1 godz. 10 min
Arroz meloso con cigalas
45 min
Fideuá de mariscos
45 min
Arroz a banda
1h
Emulsión de patata con pulpo
50 min