Spanish Tortilla - Tortilla Española

Spanish Tortilla - Tortilla Española

5.0 1 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
8 portions

Składniki

  • olive oil plus extra to fry
    4 ½ oz
  • water
    4 ½ oz
  • yellow onions cut in half moons, sliced thinly (approx. 1/16 in.) (see Tip)
    9 oz
  • waxy potatoes e.g. Yukon Gold, cut in half moons peeled and sliced (approx. ¼ in.) (see Tip)
    23 ½ oz
  • fine sea salt to taste
    1 ½ tsp
  • large eggs
    8
  • ground black pepper to taste
    ¼ tsp

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 539.8 mg
Białko 10.6 g
Kalorie 1319.3 kJ / 315.3 kcal
Tłuszcz 22.4 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Węglowodany 18.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...