Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salad
- 18 oz water
- 4 large eggs
- 7 oz bread, cubed (½ in.)
- 3 tbsp extra virgin olive oil
- 20 oz romaine lettuce, cut into strips
Dressing
- 8 ½ oz light olive oil, divided
- 5 ½ oz Parmesan cheese, cut into pieces
- 3 garlic cloves
- 2 oz anchovy fillet, in oil, drained
- 2 tsp mustard
- 3 tbsp lime juice
- 1 tbsp Worcestershire sauce
- ¼ tsp freshly ground pepper
- ¼ tsp salt
- 2 ½ oz water
- Wartości odżywcze
- na 6 portion
- Kalorie
- 1945 kJ / 465 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beet Salad with Blood Orange Balsamic Vinaigrette
35p
Chimichurri Steak Pita Sandwich
40p
Guacamole
5 min
Mussels in Spicy Tomato Sauce
45p
Meatballs with Tomato Sauce
45p
Citrus Salad with Beet Vinaigrette
20 min
Fish Tacos
45p
Mini Crab cakes with Cilantro Pesto
1h
Eggcellent Caeser Dressing
10 min
Chipotle Caesar Salad
30p
Nicoise Salad
1h 15min
Shrimp Tikka Masala (Hestan Cue™)
40p