
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salad
- 18 oz water
- 4 large eggs
- 7 oz bread cubed (½ in.)
- 3 tbsp extra virgin olive oil
- 20 oz romaine lettuce cut into strips
Dressing
- 8 ½ oz light olive oil divided
- 5 ½ oz Parmesan cheese cut into pieces
- 3 garlic cloves
- 2 oz anchovy fillet, in oil drained
- 2 tsp mustard
- 3 tbsp lime juice
- 1 tbsp Worcestershire sauce
- ¼ tsp freshly ground pepper
- ¼ tsp salt
- 2 ½ oz water
- Wartości odżywcze
- na 6 portion
- Kalorie
- 465 kcal / 1945 kJ
- Białko
- 15 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Węglowodany
- 22 g
- Błonnik
- 3 g