Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salad
- 18 oz water
- 4 large eggs
- 7 oz bread, cubed (½ in.)
- 3 tbsp extra virgin olive oil
- 20 oz romaine lettuce, cut into strips
Dressing
- 8 ½ oz light olive oil, divided
- 5 ½ oz Parmesan cheese, cut into pieces
- 3 garlic cloves
- 2 oz anchovy fillet, in oil, drained
- 2 tsp mustard
- 3 tbsp lime juice
- 1 tbsp Worcestershire sauce
- ¼ tsp freshly ground pepper
- ¼ tsp salt
- 2 ½ oz water
- Wartości odżywcze
- na 6 portion
- Kalorie
- 1945 kJ / 465 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coleslaw
10 min
Béarnaise sauce
15 Min
New England Clam Chowder
45 Min
Eggcellent Caeser Dressing
10 min
Guacamole
5min
Mustard Balsamic Vinegar Dressing
10 min
Hollandaise Sauce
15 Min
Tzatziki
20 Min
Chipotle Caesar Salad
30 Min
Texas Coleslaw
15 Min
Kale Salad with Carrot and Ginger Dressing
20 Min
Quinoa Salad with Strawberry Vinaigrette
25 Min